El jurat, compost per  CARME RIBAS (PRESIDENTA), DAVID BRAVO, OLGA TARRASSÓ, MERITXELL INARAJA, i PERE BUIL va acordar atorgar, per  unanimitat, EL PREMI CIUTAT DE BARCELONA D’ “ARQUITECTURA”  a la Sala Beckett – Obrador Internacional de Dramatúrgia del Poblenou de l’estudi Flores & Prats Arquitectes.

13600293_937884066340560_4920918595765287193_n

Aquesta reforma d’una antiga cooperativa, obra de l’estudi d’arquitectura Flores & Prats i duta a terme per Betaconkret, és un cant a l’ofici exercit amb una cura gairebé artesanal, ben pròpia d’un obrador. En destaquem especialment la implicació i complicitat del gestor de l’espai, personificat en Toni Casares, que ha determinat fortament l’esperit de l’obra. En la sensibilitat dels seus detalls, fruit d’un munt de decisions preses a peu d’obra, hi ha una calidesa domèstica, inusual als edificis de pública concurrència sotmesos als marcs normatius vigents. Aquesta no és una reforma taxidèrmica que fossilitzi les preexistències o les buidi de sentit; és un joc on el que era vell pot haver canviat de lloc i el que és nou sembla haver-hi estat sempre. La distribució espacial, abundant en circulacions alternatives, visuals creuades i usos versàtils, fuig del determinisme funcionalista i es presta a la interpretació subjectiva dels usuaris. El bar i les oficines, oberts al carrer, flanquegen l’entrada perquè el teatre mantingui una relació diürna amb la vorera. La façana, pràcticament intacta i d’escala humana, respecta la identitat del vell Poblenou, un barri poc acostumat a transformacions tan empàtiques com aquesta.

http://ajuntament.barcelona.cat/premisciutatbcn/2016/secun9.shtml

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies