Article a la web de Foment de Ciutat Vella

Ha finalitzat el procés de rehabilitació integral de la finca municipal situada al número 3 del carrer de les Basses de Sant Pere. L’actuació ha comportat la renovació dels espais comunitaris, els elements comuns i les infraestructures i serveis de l’edifici, la restauració de la façana, i l’adequació de cada un dels dotze habitatges així com del local de la planta baixa. Els pisos es destinaran a famílies que hagin de ser reallotjades per alguna operació de transformació urbana que es dugui a terme a Ciutat Vella.

El barri de Santa Caterina compta amb una nova promoció d’habitatge públic un cop acabats els treballs de rehabilitació de l’edifici situat a la confluència dels carrers Basses de Sant Pere i Sèquia i de la plaça Marquilles. La porta d’accés a la finca és al número 3 del carrer de les Basses de Sant Pere, si bé la façana principal dóna a la plaça Marquilles.

La rehabilitació d’aquest edifici de titularitat municipal aporta dotze habitatges i un local en planta baixa. Els habitatges estan destinats a acollir famílies que hagin de ser reallotjades en motiu d’alguna operació de transformació urbanística que en el futur es dugui a terme als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera o bé, en un radi més extens, al districte de Ciutat Vella.

El projecte de rehabilitació ha respectat l’estructura original de la finca, conformada de planta baixa, entresòl, tres pisos d’alçada i terrat. L’actuació ha permès adequar tots els espais comunitaris, renovar tots els elements comuns i infraestructures de l’edifici, entre les quals cal destacar la instal·lació de l’ascensor, i restaurar la façana, que ha conservat la línia original. La façana ha estat pintada d’una tonalitat verdosa que ajuda a ressaltar la pedra que envolta els marcs de les portes i les finestres.

Els treballs de rehabilitació els ha dut a terme la constructora Beta Conkret i han tingut una durada de setze mesos. El projecte va ser redactat per l’estudi d’arquitectura ArqForum.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies