Ajuntament de Barcelona

_

La promoció de 32 habitatges amb serveis per a gent gran i un CAP que el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) ha construït al solar de l’antiga sala de ball Cibeles, al carrer Còrsega, 363, ha obtingut el Premi a la Promoció Residencial més Sostenible 2011. Aquest guardó forma part de la 5a Edició dels Premis Endesa a la Promoció Més Sostenible 2011, que es van lliurar ahir en un sopar al Museu Nacional d’Art de Catalunya en el marc de la fira immobiliària Barcelona Meeting Point que aquests dies té lloc a Barcelona.

Amb aquests premis, Endesa vol reconèixer i fomentar la construcció sostenible en el mercat immobiliari de l’àrea mediterrània i reconèixer, al mateix temps, les empreses promotores i constructores que treballen en aquesta direcció. En aquesta nova edició, es van inscriure 76 projectes de tot l’estat espanyol que optaven a quatre categories diferents: Gran Premi a la Promoció Immobiliària més Sostenible, Premi a la Promoció Residencial més Sostenible, Premi a la Promoció No Residencial més sostenible 2011 i Premi a la Rehabilitació Immobiliària més Sostenible 2011.

Habitatges sostenibles per a gent gran

L’edifici de l’Ajuntament que ha estat guardonat consta de quatre plantes soterrànies, planta baixa i altell i cinc plantes superiors. L’immoble té 32 habitatges amb serveis per a gent gra, situats entre la 2a i la 5a planta, el CAP, que ocuparà una de les plantes soterrànies, planta baixa i altell i primera planta, i 44 aparcaments en tres de les quatre plantes soterrànies. La superfície total construïda és de 6.356,07 m2.

La promoció de la Cibeles és un dels edificis més innovadors a nivell energètic i és un dels primers projectes a Barcelona amb una lletra A en qualificació energètica. L’edifici ha estat projectat per l’equip d’Exe Arquitectura, i el disseny dels sistemes energètics que incorpora per la consultoria energètica Aiguasol. L’obra forma part del projecte d’investigació europeu High Combi, que permet utilitzar l’energia solar per cobrir el 60% de la demanda total tèrmica de l’edifici, sumant l’aigua calenta sanitària, la calefacció i la refrigeració de l’edifici. El sistema està basat en l’ús de dues tecnologies: els sistemes solars combinats i els sistemes de refrigeració solar. D’aquesta manera, es podrà utilitzar l’energia solar per calefacció (a l’hivern) i per refrigeració (a l’estiu).

Un altre dels punts importants de l’edifici Cibeles és l’optimització de demandes energètiques. En aquest cas, s’han plantejat diverses opcions de millora com ara l’increment dels aïllaments, les façanes vidriades ventilades i la instal·lació de recuperadors de calor.

75 candidatures més

El projecte del Patronat guardonat amb pels Premis Endesa ha competit amb 75 candidatures més, 26 promocions més respecte a les que es van presentar en la passada edició dels premis. Per a l’organització dels Premis i l’avaluació de les candidatures es va contar amb l’experiència i els coneixements de l’Associació per al Desenvolupament de la Casa Bioclimàtica. El jurat, presidit pel Dr. Arquitecte Luis Miquel, ha estat format per quinze professionals de prestigi de l’àmbit de la construcció i comunicació sostenible. Distribució de les candidatures per categoria Distribució de les candidatures per comunitat autònoma.

 

Ajuntament de Barcelona

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies