Patronat Municipal de l’Habitatge

_

La promoció del Patronat Municipal de l’Habitatge situada al c/Còrsega, 363, on abans hi havia l’antiga sala de ball Cibeles, i on ara hi ha projectada la construcció de 32 habitatges per a gent gran, 44 aparcaments i el CAP Vila de Gràcia, rebrà una lletra A en qualificació energètica, conforme al programa CALENER VYP.

Aquesta excel·lent qualificació ha estat possible gràcies a la introducció de sistemes d’aprofitament de l’energia solar tèrmica per cobrir un 60% de la demanda total tèrmica de l’edifici sumant l’aigua calenta sanitària, la calefacció i la refrigeració de l’edifici.

Sistema High Combi

La promoció de Cibeles es troba dins del projecte europeu d’investigació High Combi, un sistema que parteix de l’explotació de l’energia solar tèrmica per aportar gran part de la demanda energètica dels edificis i, d’aquesta manera, evitar més del doble de consum d’energia primària que els sistemes solars actuals. Amb el High Combi, a través del sistema solar i el recolzament de gas, es genera, amb màquines d’absorció, calor i fred a l’estiu. Aquest sistema permet reduir en un 60% el consum d’energia primària en l’edifici, un percentatge que supera amb escreix el 25% d’estalvi que suposa la incorporació d’algun dels sistemes d’aprofitament solar que actualment obliga la normativa.

En l’edifici, a més, s’havien plantejat diferents accions per millorar l’aïllament tèrmic i acústic i per reduir el consum d’aigua i energia, com ara l’increment dels aïllaments, introducció de façanes vidriades ventilades, instal·lació de recuperadors de calor, etc.

El projecte tècnic ha estat redactat per l’equip d’Exe Arquitectura Barcelona i el disseny dels sistemes energètics per la consultoria energètica Aiguasol que forma part, juntament amb el PMHB, del projecte europeu High Combi.

La qualificació energètica valora el comportament energètic de l’edifici en la fase del projecte tenint en compte els seus aïllaments, infiltracions d’aire, sistema de calefacció i aigua sanitària i sistema de controls associats i és el primer pas per obtenir, un cop construït, la certificació energètica. Aquesta es materialitza amb una etiqueta energètica, similar a la dels electrodomèstics, que valora de manera global l’eficiència energètica dels edificis amb lletres i colors: de la A a la G i del verd al vermell (de més a menys eficient).

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies